Fake news over borsten zwerft al 14 jaar online rond

Gepost door Floor van de Pavert op

Deze week zag ik op Facebook een bericht dat uit onderzoek was gebleken dat vrouwen met grote borsten slimmer zijn. In het bericht staat dat op de universiteit van Chicago 1200 vrouwen in groepen verdeeld werden op basis van hun borstgrootte. De vrouwen moesten vervolgens een IQ-test invullen. En het bleek dat vrouwen met grotere borsten gemiddeld 10 punten hoger scoorden op de test.

Ik vond het direct fishy klinken en ik heb het daarom ook niet gedeeld op de SuperBra Facebook pagina. Uit nieuwsgierigheid ging ik op zoek of ik de originele studie kon vinden, maar er was niks te vinden.

Ik vond wel heel veel oude online berichten over hetzelfde nieuws, tot 2003 aan toe! En ik vond ook het originele bericht, in de 'krant' Weekly world news. Dit is overduidelijk een blaadje waarin alleen maar grappige nepnieuwsberichten staan. Op de cover staat "Saddam & Osama adopt shaved ape baby". Dat zegt al genoeg lijkt me over hoe serieus we het 'nieuws' in dit blad moeten nemen.

Fake news

Het onderzoek blijkt dus nooit plaatsgevonden te hebben, en als je googelt naar de onderzoekster Yvonne Rossdale uit Chicago die in het bericht genoemd wordt, dan vind je enkel klakkeloze kopiëen van het nep-bericht.

Conclusie: vrouwen met grotere borsten zijn dus toch niet intelligenter. Onze D-min zusters kunnen dus opgelucht ademhalen!

 

 


Ouder Nieuwer

Geen verzendkosten Vanaf 60 euro

En als je wil, kan je hem ook altijd op komen halen. Binnen 14 dagen te retourneren.

96 maten op voorraad

Met een grote keuze aan kleuren en modellen.

Écht goed advies

Online en in de winkel, de allerbeste service. SuperBra krijgt een 4,9/5 op Facebook uit 239 reviews.