info@superbra.nl

Jouw perfect fit in 3 stappen

1. Borst

Zorg dat je al je borstweefsel goed in de cup legt. Dit doe je door te "swoopen". Steek je hand kruislings in de cup en strijk zoveel mogelijk borstweefsel in de cup. Nu zit de hele borst in de cup. De BH sluit aan de bovenkant mooi aan zonder dat deze open staat.

2. Beugel

Het stuk waar de beugels samenkomen rust comfortabel tegen je borstbeen aan. De beugels zitten aan de onderkant zo hoog mogelijk in de borstplooi en aan de zijkant omvatten ze al je borstweefsel. Als je beweegt blijven de beugels goed op hun plek zitten.

3. Band

Als je van opzij in de spiegel kijkt zie je dat de band van de cup naar je rug horizontaal loopt. De band zit op het wijdste haakje en als je beweegt blijft hij goed op zijn plek zitten. De band hoort goed strak te zitten, maar moet nooit oncomfortabel zijn.

VEELGESTELDE FIT VRAGEN

Is mijn onderwijdte gelijk aan de bandmaat?
Nee, over het algemeen komen we tijdens een fitting uit op een bandmaat die 8-20 cm kleiner is dan wat je zou meten (afhankelijk van je eigen voorkeur en van hoe ‘indrukbaar’ je bent). Wil je hulp bij het bepalen van je maat? Chat met een BraFitter, bel ons of kom langs in de winkel. Lees ook de blog over waarom je de bandmaat niet kan meten.
Maar mijn huidige maat zit al strak, dan kan ik toch geen kleinere omvang nodig hebben?
Vaak zit een bh niet te strak omdat de band te smal is. In de meeste gevallen is de cup te klein om al het borstweefsel te omvatten. De borsten duwen de cups naar voren en hij gaat trekken aan de rug. Bij een cup die goed past liggen na de scoop en swoop de beugels in het midden plat tegen het borstbeen aan en omvat de beugel aan de zijkant al het weefsel. Nu is er veel minder lengte in de band nodig. De meeste mensen hebben een kleinere omvang en een grotere cup nodig dan ze denken. We denken graag mee, chat of bel!
Op welk haakje moet de bh goed zitten als ik hem koop?
Je koopt een BH op het wijdste haakje. Bh’s zijn gemaakt van elastisch materiaal, na een tijdje loop je een bh als het ware “uit” net als met schoenen. Om de goede steun te houden zet je hem dan een haakje strakker.
Wat zijn zustermaten?
Een D cup is niet in elke bandmaat hetzelfde, de letter geeft een verhouding aan tussen de omvang en het cupvolume. Een 60D is dus kleiner dan een 85D maar heeft dezelfde verhouding. Zustermaten zijn maten waarin het cupvolume hetzelfde blijft maar de verhouding tot de rug anders is. Een 80G heeft als zustermaat met een kleinere omvang 75GG. De zustermaat met de grotere omvang is 85FF. We denken graag mee, chat of bel!
Waarom past niet elke bh van dezelfde maat mij?
Een goede vergelijking is het kopen van schoenen. Als je maat 39 hebt pas je niet in alle schoenen van maat 39. Misschien heb je een hoge wreef, misschien heb je brede voeten of juist hele smalle. Verschillende modellen passen bij verschillende voeten en zo werkt het ook met bh’s en borsten.
Mijn ene borst is groter dan de andere, hoe kies ik de goede maat?
Wij adviseren bij een groot maatverschil te fitten op de grootste borst. Als de cup iets te ruim is dan valt dat onder kleding niet op. Je ziet echter meteen als een borst in een te kleine cup zit en ingedeukt wordt.
Mijn ene borst is groter dan de andere, welke modellen zijn het meest geschikt?
Een niet voorgevormde BH met een bovencup van rekbaar kant is het meest geschikt, aan de kant van de grotere borst rekt deze dan iets meer mee, maar het sluit overal mooi aan. Een andere oplossing is om voor een voorgevormde bh van Ewa Michalak te gaan. Daar zitten dunne uitneembare vullingen in. Die kan je er aan een kant uit halen of zelfs twee aan een kant doen om het verschil te minimaliseren. We denken graag mee, chat of bel.
Hoe weet ik dat een bh goed zit?
Eerst pas je de scoop en swoop methode toe, dit kan 1-2 cupmaten schelen. Daarna check je of de beugel goed in de borstaanzet zit. De schouderbandjes pas je aan. 

Check de volgende zaken: 
• Nu rust de beugel tegen je borstbeen 
• De hele borst zit in de cup, je puilt er nergens uit en hij sluit mooi aan 
• De band zit op het wijdste haakje en ligt horizontaal om je torso, ook na een paar minuten bewegen kruipt deze niet op 
• De beugel prikt niet onder de oksels 
• De schouderbandjes duwen niet oncomfortabel in je schouders 
• Je voelt je er fantastisch in :)
DELETE THIS

Troubleshooting

De beugels van mijn bh prikken onder mijn oksels
Dit is meestal een teken dat de band te wijd is en de cup te klein., Hierdoor kan de beugel niet goed plat liggen en gaat hij prikken.Als de bh echt de goede maat is en hij prikt alsnog kan dat komen doordat de borstaanzet hoog op je torso zit. De ruimte tussen onderkant borst en oksel is dan klein. Modellen met een kortere beugel of smallere beugel kunnen dan beter werken.
De cup deukt in mijn borsten, het vier borsten effect
De cup is te klein. Probeer een of twee cupmaten groter. Waarschijnlijk heb je dan ook een kleinere omvang nodig.
De cups gapen/ kantelen naar voren
Dit gaat vaak samen met een band die op de rug opkruipt, hierdoor kantelt de cup en gaan ze gapen. Een zustermaat met een kleinere omvang is vaak de oplossing.
De band kruipt op op mijn rug
Als de band opkruipt kan de bh zijn werk niet doen, als de cup verder goed zit is een zustermaat met een kleinere band een goede oplossing. Kruipt de band van je 75F op, probeer dan een 70FF.
De schouderbandjes snijden
DIt betekent dat er te veel gewicht aan hangt. 80%-90% van de steun moet uit de band komen, als die te los is nemen de schouderbandjes dit werk over. Een kleinere band en een grotere cup zal beter passen.
De beugel zit niet tegen mijn borstbeen aan
Als de cup groot genoeg is voor al je borstweefsel zal de beugel tegen je borstbeen aan liggen. Is dit niet het geval dan heb je een of meerdere cups groter nodig.

Contact

Natuurlijk mag je bij vragen contact met ons opnemen, we helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken via 010- 7370218 Of kom een keer langs bij onze winkel aan de Zwaanshals 274 in Rotterdam.
TERUG NAAR BOVEN