Waarom meten jullie niet?

Floor van de Pavert
Waarom meten jullie niet?

`Hoe kan ik mijn BHmaat opmeten?´ is een vraag die wij vaak krijgen. Wij vinden echter dat een meetlint niet werkt om de juiste maat BH te bepalen. In deze post leggen we uit waarom.

Waarom je de bandmaat niet goed kunt meten

De ene persoon heeft een brede ribbenkast, de ander heeft een dikker laagje vet op de ribben. Twee mensen kunnen dezelfde meting hebben maar de omvang die perfect zit zal waarschijnlijk niet dezelfde zijn. Daarbij komt dat ons uitgangspunt is dat de omvang zo strak mogelijk moet zitten, maar nog wel comfortabel moet zijn. En wat nog comfortabel is, dat kunnen wij niet voor je bepalen!


Waarom je de cupmaat niet goed kunt meten 

Elke borst is anders van vorm. De standaard meetinstructie om de letter van je cup te vinden is dat er over het breedste deel van de borst gemeten moet worden en dat je dan de meting onder de borst hier af moet trekken. Maar borsten die van zichzelf smal zijn en meer volume naar voren hebben (veel projectie noemen de dat) geven bij hetzelfde volume een grotere meting dan bredere borsten. Er zit dus te veel onnauwkeurigheid in de meting om iets zinnigs te kunnen zeggen over je cupmaat

Maar als meten niet werkt, hoe kom ik dan achter mijn BHmaat?

We raden je aan om langs te komen voor een brafitting bij onze winkel in Rotterdam. In een uitgebreide brafitting kunnen we dan jouw maar vaststellen en bekijken welke modellen het beste voor jou werken.

In de SuperBra paskamer

Als je een fitting krijgt bij SuperBra zal de SuperBrafitter vragen of ze je in je huidige bh mag zien. Ze is getraind om op het oog te schatten wat de correcte maat is. De fitter zal een bh in de geschatte maat pakken en je laten zien hoe je hem het beste aan kunt trekken. Dan kijken jullie samen naar hoe de bh zit en voelt, waar hij te los of te strak zit, of de beugel prettig zit enz. Als eenmaal de goede maat is gevonden zal de fitter samen met jou kijken welk model het beste bij je past zodat je met je perfect fit naar huis gaat. Kom dus vooral een keer langs voor een vrijblijvende fitting!

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.