Zes redenen waarom jouw BH-maat niet 75B is

Floor van de Pavert
Zes redenen waarom jouw BH-maat niet 75B is

Vorige week kregen we een review van Eveline, die eerst maat 75B droeg, en in de SuperBra winkel gefit werd in een 65DD. Ze schreef:

75B

Draag jij ook 75B*? En heb je het idee dat een BH eigenlijk niet zoveel voor je doet en/of nooit écht comfortabel zit? Grote kans dat ook bij jou een smallere omvang en een grotere cupmaat je beter past, net als bij Eveline.

Hoe kan dat?

1) Cup D is kleiner dan je denkt

Veel mensen denken dat cup D groot is, terwijl dit echt  niet zo hoeft te zijn. Lees er hier meer over in onze blogpost Hoe werken BH maten https://www.superbra.nl/blogs/news/hoe-werken-bh-maten 

2) Je trekt m waarschijnlijk verkeerd aan

Hoe moeilijk kan het zijn, denk je, een BH aantrekken is geen rocket science toch? Maar de meeste vrouwen trekken bij het aantrekken van de BH niet al het borstweefsel in de cup, waardoor deel onder de oksel blijft zitten. Omdat niet de hele borst in de cup zit, wordt meestal een te kleine cup gekozen

3) Doordat je cup te klein is voelt je omvang strakker aan

Doordat meestal een te kleine cup wordt gedragen (zie vorige punt), voelt de band strakker aan. Doordat de cup niet helemaal om de borst valt, neemt de borst als het ware een stuk van de band mee, die daardoor strakker aanvoelt. Dit is waarom meestal de bandmaat te ruim gekozen wordt.

4) Een BH is als een haarelastiekje

Als de omvang te ruim gekozen wordt kan de BH veel minder lift en steun geven aan de borsten. Het elastiek van de band moet dan ook  op spanning staan. Het is net een haarelastiekje: als die niet op spanning staat, kan die ook zijn werk niet doen.

5) Smalle bandmaten zijn slecht verkrijgbaar

Op veel plekken is omvang 70 al schaars, en voor smallere omvangen kan je het al helemaal vergeten. Dat geeft aan klanten het signaal af dat als je smal gebouwd bent, je een 70 omvang moet hebben, omdat de maatrange daar immers begint. Terwijl wij zien dat iemand die XS/maat 34 draagt qua bovenkleding vaak op een omvang 60 uitkomt en iemand die S/maat 36 vaak op een omvang 65.

6) Je moet een BH op het wijdste haakje kopen

Veel mensen weten niet dat je een BH moet passen en kopen op het wijdste haakje. De andere BH haakjes zijn bedoeld om te gebruiken zodra de BH door het dragen en wassen wijder is geworden. Draag jij een nieuwe BH op het middelste of strakste haakje? Dat is eigenlijk zonde, want dan kan je 'm niet meer strak genoeg zetten zodra hij ruimer wordt. Je kan dan dus beter een strakkere omvang kiezen en die beginnen te dragen op het ruimste haakje.

Draag jij ook 75B? We snappen heel goed dat het bovenstaande raar klinkt en dat je het misschien zelfs moeilijk vindt om te geloven dat een andere maat beter zou kunnen zitten.

Kom dus snel naar onze winkel in Rotterdam voor een brafitting en ervaar net als Eveline wat een echt goed zittende BH voor je kan doen! 

PS: Waar hier 75B staat kan je ook lezen 75A, 75c, 80B, 80C,…. You get the drill.

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.